• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvero i Miletić privremeno na slobodi

Haški tribunal odobrio je privremeno puštanje na slobodu penzionisanih generala Vojske Republike Srpske (RS) Milana Gvere i Radivoja Miletića.

 Gvero i Miletić privremeno na slobodi Izvor: MONDO

Gvero i Miletić, optuženi su za genocid i druge zločine počinjene u Srebrenici i Žepi u julu 1995. godine, saopštila je portparol sudskog dijela Tribunala Nerma Jelačić.

Jelačićeva je na redovnom brifingu za novinare u Hagu naglasila da tačan datum njihovog puštanja nije određen, te da na slobodi neće moći provesti više od sedam dana.

Ona je naglasila da Vijeće koje sudi bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije generalu Momčilu Perišiću, optuženom za podršku srpskim snagama u "opsadi" Sarajeva, granatiranju Zagreba i zauzimanju Srebrenice, odobrilo da i on bude na privremenoj slobodi od 22. decembra do 9. januara naredne godine.

U postupku koji se vodi po optužnici za zločine nad Albancima na Kosovu početkom 1999. godine, puštanje na privremenu slobodu odobreno je i prvooptuženom bivšem predsjedniku Srbije Milanu Milutinoviću i to od 19. decembra do 2. januara 2009.

Zahtjevi saoptuženih policijskih i vojnih generala Srbije i bivše Vojske Jugoslavije Vladimira Lazarevića, Sretena Lukića i Dragoljuba Ojdanića su odbijeni.

Suđenja u Haškom tribunalu biće nastavljena 12. januara, osim u postupku protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koje će biti nastavljeno 8. januara 2009. godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE