• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada odobrila prodaju Jelšingrada

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na posebne privatizacione programe za Akcionarsko društvo "Jelšingrad - Fabrika alatnih mašina".

 Vlada odobrila prodaju Jelšingrada Izvor: MONDO

Vlada je dala  saglasnost na posebne privatizacione programe za Akcionarsko društvo "Jelšingrad - Fabrika alatnih mašina" Banjaluka i prodaju putem međunarodnih tendera 60,33 odsto državnog kapitala u ovom preduzeću, te po 49 odsto kapitala dva preduzeća namjenske proizvodnje "Zrak" iz Teslića i Fabrika specijalnih transmisija iz Istočnog Sarajeva.

"U okviru prihvatanja privatizacionog programa, Vlada je donijela i zaključak o privremenom odgađanju prinudnog izvršenja poreskih obaveza `Jelšingrada`. Ako se javi kupac, Vlada RS će ovo pitanje na drugi način rješavati, a ako ne, onda su moguća druga alternativna sredstva", rekao je viši stručni saradnik Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću Zlatko Jurić.

On je naveo da je data saglasnost za kapitalna ulaganja za Univerzitet u Banjaluci u iznosu od 1.088.590 KM.

"Za nabavku opreme biće utrošeno ukupno 577.421 KM, dok je za rekonstrukciju i investiciono održavanje namijenjeno 511.000 KM. Novac će biti utrošen za nabavku protivpožarne opreme, knjiga za studijske programe deficitarnih zanimanja, namještaja za potrebe Medicinskog fakulteta i ostale potrebe na Univerzitetu", pojasnio je Jurić.

On je naglasio da je 590.000 KM odobreno za ustanove socijalne zaštite za prvih 11 mjeseci ove godine, a novac će, između ostalih, dobiti Dječiji dom "Rada Vranješević", Dom za djecu i omladinu ometenu u razvoju Prijedoru i Dom za djecu i omladinu "Kiseljak" iz Zvornika.

Vlada je odobrila 188.000 KM za sufinasiranje izgradnje lokalnih puteva, i to opštini Berkovići 100.000 KM, a 88.000 KM Krupi na Uni.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS dobilo je saglasnost na plan utroška sredstava tekuće pomoći udruženjima od javnog interesa u iznosu od 152.823 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE