• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vještačenja o smrti Bajramovića Ćele

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu saopštilo je da su u toku vještačenja iz balističke i medicinske struke radi utvrđivanja smrti Ismeta Bajramovića.

 Vještačenja o smrti Bajramovića Ćele Izvor: MONDO

U saopštenju se navodi da je tužilaštvo dobilo obaviještenje da je Bajramović pronađen mrtav u stanu u Ulici Hakije Kulenovića u Sarajevu.

"Tokom uviđaja na licu mjesta, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima dežurni tužilac je izdao vještacima balističke i medicinske struke naredbu radi utvrđivanja smrti navedenog lica", navodi se u saopštenju.

Fahrija Karkin, advokat Bajramovića, rekao je sinoć da je Bajramović počinio samoubistvo, jer mu je pronađena prostrelna rana na glavi.

Bajramović je kao komandant Vojne policije Armije BiH upravljao Centralnim zatvorom u Sarajevu u kome su tokom rata zatvarani i mučeni sarajevski Srbi.

Njegovo ime nalazilo se na spisku oko 750 osumnjičenih za zločine počinjene nad Srbima u Centralnom zatvoru i bivšoj kasarni JNA "Viktor Bubanj" u Sarajevu od 1992. do 1995. godine.

Tokom i neposredno poslije rata, njegova moć u Sarajevu poređena je sa onom koju je imao Alija Izetbegović, a pominjan je i kao jedan od vođa sarajevskog podzemlja.

U brojnim izveštajima koji se odnose na njegove aktivnosti, Bajramović se pominje kao glavni čovjek u mreži niza mutnih poslova, uključujući šverc oružja, municije, droge, a, navodno, kontrolisao je i brojne noćne klubove i kockarnice.

Ismet Bajramović Ćelo je prije rata u BiH bio poznat kao sitni kriminalac, ali je poslije sukoba postao šef sarajevske mafije, ili "sarajevski kum", kako ga je prozvao "Njujork tajms".

Bajramović je 2006. godine osuđen na dvadesetogodišnju kaznu za ubistvo Rahmana Hajdarpašića, da bi nakon toga presuda bila ukinuta, a proces obnovljen. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE