• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parastos srpskim žrtvama u Foči

U Foči će biti služen parastos za 56 srpskih civila i vojnika, koje su na Svetog Nikolu, prije 16 godina, ubili Bošnjaci iz Goražda.

 Parastos srpskim žrtvama u Foči Izvor: MONDO

Parastos će biti služen kod spomenika u Jošanici i na gradskom groblju u Foči.

Predsjednik Mjesne zajednice Jošanica Boro Vilotić rekao je Srni da su pripadnici Prve drinske brigade Armije BiH iz Goražda, kojom je komandovao Zaim Imamović, 19. decembra 1992. godine opkolile sela i zaseoke Jošanice, u kojima je srpski narod slavio Svetog Nikolu i za samo nekoliko časova pobili 56 vojnika i civila, među kojima je bilo djece i žena.

Vilotić je rekao da su tom prilikom pobijene čitave porodice Višnjića, Blagojevića, Stevanovića, Stojanovića, Ivanovića, Davidovića, Kulića, Mićevića, Škipina, Ikonića…u oko 18 sela i zaselaka.

"Samo iz srpske porodice Višnjić pobijeno je sedamnaestoro članova. Spaljeno je 68 kuća. Zločinci nisu imali milosti ni prema djeci, pa su nožem usmrćeni Danka Tanović, koja je imala tek 2,5 godine i brat i sestra Dražen i Dragana Višnjić, od 10, odnosno 12 godina. Ubijen je i devedesetosmogodišnji Rade Pljevaljčić", kaže Vilotić.

Prema njegovim riječima, iako se znaju imena počinilaca ovog zločina, kojima je dopunjena ranija krivična prijava, Sud BiH još nije procesuirao jedan od najvećih pogroma srpskog naroda u proteklom ratu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE