• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćelo telefonirao, pa povukao obarač

Obdukcijom u Sarajevu utvrđeno je da je Ismet Bajramović Ćelo izvršio samoubistvo vatrenim oružjem.

 Ćelo telefonirao, pa povukao obarač Izvor: MONDO

Beživotno tijelo bivšeg komandanta Armije BiH pronađeno je u srijedu u njegovom stanu u sarajevskom naselju Ciglane, a biće sahranjen u 14 časova na gradskom groblju "Bare".

Sumnje da se radi o samoubistvu prethodno je iznio i Bajramovićev advokat Fahrija Karkin.

"Glas Srpske" prenosi da su izvori bliski istrazi potvrdili da se Bajramović ubio, pucavši sebi u glavu, te da nema tragova koji bi upućivali na ubistvo.

"On je neposredno prije tog čina razgovarao telefonom s rodbinom, a njegov najbliži srodnik je samo 30-ak sekundi nakon pucnja ušao u stan. Pronađen je i pištolj", objašnjava sagovornik.

U Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, međutim, nisu se željeli upuštati u ocjenu o uzrocima Bajramovićeve smrti. Glavni kantonalni tužilac Branko Šljivar u saopštenju navodi da je dežurni tužilac izdao naredbu vještacima balističke i medicinske struke "u smislu utvrđivanja smrti navedenog lica".

"Taj rad je još u toku, i po pribavljanju relevantne dokumentacije tužilaštvo će izaći sa saopštenjem za javnost", naveo je Šljivar.

U okviru istrage je uzeta parafinska rukavica, te uzorci za laboratorijsku analizu.

Bajramović je osumnjičen za ratne zločine počinjene nad Srbima u Sarajevu. Protiv njega je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo optužnicu kojom se tereti za ubistvo Rahmana Hajdarpašića. Važio je za jednog od vođa kriminalnih grupa u sarajevskom podzemlju.

Bajramović je duževrijemebolestan.

Ismet Bajramović je prije nekoliko godina privođen u Sud BiH zbog sumnje da je počinio ratni zločin u Sarajevu, ali je odmah nakon saslušanja pušten. Priveden je na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao Interpol.

Njega su beogradske vlasti tražile zbog torture i mučenja srpskih zarobljenika u logoru "Ramiz Salčin", bivšoj kasarni "Viktor Bubanj".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE