• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tirk opozvao Natašu Vodušek

Slovenački predsjednik Danilo Tirk opozvao je danas slovenačku ambasadorku u Sarajevu Natašu Vodušek.

 Tirk opozvao Natašu Vodušek  Izvor: MONDO

Tirk je, saopštavajući odluku, izrazio žaljenje zbog incidenta i s njime povezanih komplikacija do kojih je došlo u poslednjih mjesec dana, saopšteno je iz kancelarije predsjednika.

Slovenačka ambasadorka je u oktobru bila u Sarajevu učesnik u saobraćajnoj nesreći u kojoj je teže povređen vozač drugog automobila.

Slovenački predsjednik smatra da bi u predviđenim izmjenama zakona o spoljnim poslvima moralo biti obezbjeđeno rješenje koje bi omogućivalo da se u skladu sa međunarodnom praksom kod sličnih incidenata diplomati bez odlaganja oduzme diplomatski imunitet ili da se opozove, jer je u radu diplomata na prvom mjestu potrebno zaštititi ugled Republike Slovenije.

O jučerašnjoj odluci vlade da opozove ambasadorku u Sarajevu Natašu Vodušek je danas na konferenciji za novinare govorio i minstar spoljnih poslova Samuel Žbogar.

Žbogar je rekao da se u razgovoru u dva navrata ambasadorka nije složila sa njegovom i odlukom vlade. Ona će nastaviti službu u unutrašnjoj službi ministarstva, gde bi trebalo da radi na određenim projektima.

Ministar je još naglasio da je ambasadorka dobro radila svoj posao u Sarajevu, vodeći pritom računa o zastupljenosti sva tri naroda u zemlji svog službovanja.

Opoziv je usljedio zbog atmosfere nastale nakon nesreće u kojoj Vodušsekova ne bi mogla astaviti da vrši svoj ambasadorski posao na zadovoljavajući način.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE