• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak i Pak očekuju ubrzane reforme

Visoki predstavnik u BiH izjavio je tokom sastanka sa Doris Pak da međunarodna zajednica očekuje da BiH u 2009. godini ubrza evropske reforme

 Lajčak i Pak očekuju ubrzane reforme Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je danas tokom sastanka sa predsjedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama jugoistočne Evrope Doris Pak da međunarodna zajednica očekuje da BiH u 2009. godini ubrza reforme potrebne za integraciju u EU.

Lajčak je istakao da političari i parlamentarci u BiH moraju usmjeriti svu svoju energiju na program koji se tiče EU, ali da će ovo jedino biti moguće ako građani postanu glasniji zagovarači svojih prava, te osiguraju da političari primjenjuju evropske principe i iskustva u rješavanju njihovih najurgentnijih problema kao što su kriminal, korupcija, uspostavljanje vladavine zakona, nezaposlenost, te bolji obrazovni standardi.

U saopštenju OHR-a se navodi da je Lajčak, govoreći o političkoj situaciji u zemlji naglasio da je tempo reformi bio suviše spor u proteklih nekoliko mjeseci.

"Ovo se mora promijeniti tokom sljedeće godine kako bi se spriječilo dalje zaostajanje BiH za njenim susjedima na zapadnom Balkanu u procesu integracije u EU", rekao je visoki predstavnik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE