• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgorjelo skladište u Sarajevu

U požaru koji je izbio u petak u poslijepodnevnim satima u naselju Bačići u Sarajevu, u firmi "Audax" izgorjelo je skladište i sva roba u njemu.

 Izgorjelo skladište u Sarajevu Izvor: MONDO

U požaru su lakše povrijeđena dva vatrogasca, dok među radnicima "Audaxa" nije bilo povrijeđenih, prenose "Nezavisne novine".

"Tokom gašenja požara dva vatrogasca su zadobila lakše tjelesne povrede. Ekipa Hitne medicinske pomoći bila je na licu mjesta i pružila im pomoć", kazali su u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi (PVB) Kantona Sarajevo.

Prema riječima Imeldina Radaslića, suvlasnika "Audaxa", šteta je višemilionska. On sumnja da je požar prouzrokovan ljudskim faktorom.

"Pretpostavljam da je požar izazvao, najvjerovatnije, neko od radnika, pošto je izbio tokom radnog vremena. Tek nakon vještačenja bit će utvrđeno šta je stvarni uzrok. Za vrijeme izbijanja požara u hali je bilo 30 radnika i niko, na sreću, nije povrijeđen. Pretpostavljam da će vatrogasci požar gasiti do 23 sata, nakon čega ćemo ući u objekat kako bismo procijenili nastalu štetu", kazao je Radaslić.

Sarajevski vatrogasci su za manje od sat vremena požar stavili pod kontrolu, te nije bilo opasnosti da se vatra proširi na okolne objekte, u kojima su takođe firme.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 15.14, a pod kontrolu je stavljen u 16.05.

"Požar je gasilo oko 50 vatrogasaca sa 17 vozila. Osim pripadnika PVB KS, u gašenju su učestvovala i dobrovoljna vatrogasna društava 'Vratnik', 'Bjelave', 'Novo Sarajevo', 'Alipašino polje' i 'Ilidža'", naveli su u PVB KS.

Osim vatrogasaca, na terenu su bili i radnici "Sarajevogasa" i "Elektrodistribucije", koji su zatvorili dotok energenata u "Audax".

(MONDO, foto Nezavisne novine)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE