• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čordaš i Pak o sporazumu iz Pruda

Davor Čordaš i Doris Pak izrazili zadovoljstvo dogovorom postignutim u Prudu i ocijenili da je neophodno njegovog brže provođenje.

 Čordaš i Pak o sporazumu iz Pruda Izvor: MONDO

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Davor Čordaš i predsjednik Komiteta za jugoistočnu Evropu i poslanik u Evropskom parlamentu Doris Pak izrazili su zadovoljstvo dogovorom postignutim u Prudu i ocijenili da je neophodno njegovog brže provođenje.

U saopštenju za javnost navodi sa da je Pakova tokom susreta ukazala i na predstojeće ustavne promjene, problem dosadašnjeg funkcionisanja institucija, kao i potrebu racionalnijeg organizovanja uređenja države.

Čordaš je ocijenio da bilo kakvo ukidanje kantona i prenos ovlaštenja na opštinski nivo nije prihvatljivo za Hrvate, jer bi na taj način, kako je rekao, ionako ugrožena prava Hrvata, bila praktično ukinuta.

On je je ponovio da bi prijedlog HDZ BiH o uređenju BiH sa četiri federalne jedinice bio racionalno i funkcionalno rješenje za sve narode u BiH.

Govoreći o vraćanju oduzete imovine katoličkoj crkvi i problemu nedonošenja zakona o restituciji, Čordaš je rekao da je potpuno neprihvatljivo i sramotno što se imovina ni danas ne vraća, već se na toj imovini izgrađuju novi objekti.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o zaštiti osnovnih ljudskih prava pojedinaca kojima do danas nije vraćena imovina, dok se sudski procesi vode po desetak godina.

Potpredsjednik Srpske je rekao da se ne želi miješati u rad pravosudnih tijela, ali da je takvo stanje neprihvatljivo i da očekuje da će opštinski sudovi konačno naći snage da rade po pravdi i pravičnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE