• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojka saglasna: Izmijeniti Ustav BiH

Lideri SNSD-a, SDA, i HDZ-a, Dodik, Tihić i Čović saglasili su se u Sarajevu da Parlamentarnoj skupštini BiH upute inicijativu za izmjene Ustava BiH.

 Trojka saglasna: Izmijeniti Ustav BiH Izvor: MONDO

Izmjene Ustava trebalo bi da se odnose na njegovo usklađivanje sa Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, sa dodatnim protokolima, na nadležnosti države, srednjih i lokalnih nivoa vlasti, na funkcionalnije institucije BiH i na teritorijalnu organizaciju BiH i srednjih nivoa vlasti.

Parlamentarnoj skupštini BiH stranački lideri su predložili da se ispoštuje odluka Fiskalnog vijeća o utvrđenom budžetskom okviru za 2009.godinu, uz ocjenu da je unutrašnja raspodjela budžetskih sredstava u nadležnosti Parlamentarne skupštine BiH i entitetski parlamenata.

Dodik, Tihić i Čović smatraju da dodatna sredstva za povratak izbjeglih i raseljenih lica treba obezbijediti iznalaženjem povoljnog kredita ili izdavanjem obveznica od strane Savjeta ministara BiH.

Savjetu ministara trojica stranačkih lidera su predložili da formira interresornu grupu koja će izraditi prijedlog zakona o popisu stanovništva.

Taj popis trebaolo bi da sadrži i popis izbjeglica u BiH, kako bi se utvrdio prijedlog zakona o popisu stanovništva koji je usko vezan za pomoć održivom povratku svih izbjeglih i raseljenih lica u periodu od 2009. do 2014.godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE