• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši Srpske prijete blokadom Suda BiH

Najavljuju nove proteste i podsjećaju na stare zahtjeve i pitanje: Zašto Sud ne procesuira zločine nad Srbima?

 Logoraši Srpske prijete blokadom Suda BiH Izvor: MONDO

Savez logoraša Republike Srpske (RS) ponovo je apelovao na Visoki sudski i tužilački savjet BiH da ispita zašto Sud BiH nije otvorio ni jedan sudski proces za zločine nad Srbima na osnovu predmeta koje je Haški sud vratio domaćem pravosuđu.

"Međunarodni sud iz Haga je još 2004. godine vratio više od 300 predmeta za zločine nad Srbima Sudu BiH, ali on još ni jedan slučaj nije otvorio", naglasio je predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić danas u Oštroj Luci gdje je održana radna sjednica Predsjedništva Saveza logoraša RS.

Dukić je upozorio da će Predsjedništvo Saveza logoraša RS organizovati mirne proteste ispred zgrade Suda BiH, koja je smještena u kasarni "Viktor Bubanj" u kojoj se nalazio jedan od logora za Srbe u Sarajevu, ukoliko odmah nakon Nove godine ne bude odgovora od najviših pravosudnih institucija BiH.

"Ako ni tada ne prestane opstrukcija, blokiraćemo rad Suda BiH i tražiti da pojedinci budu udaljeni iz ove institucije", poručio je Dukić.

On je naglasio da niko ne može poreći zločine nad Srbima koji su, kako je istakao, "prošli kroz 536 logora u Federaciji BiH, od kojih se 126 nalazilo u takozvanom multietničkom Sarajevu".

"Nema grada u svijetu u kojem su bili i bune i ratovi a da je imao toliko logora kao Sarajevo", konstatovao je Dukić naglasivši da je za ovu tragediju srpskog naroda znala vojno-politička elita koja još uvijek zagovara unitarnu BiH, poput lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE