• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija istražuje banjalučke zelenaše

Predmet Slobodana Trninića oštećenog krivičnim djelom "zelenaštvo" trenutno se nalazi u radu kod Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

 Policija istražuje banjalučke zelenaše  Izvor: MONDO

U saopštenju se navodi da se Trninić obratio MUP-u RS povodom krivičnog djela "zelenaštva'' i prijavio određena lica, nakon čega su pripadnici MUP-a RS kontaktirali Okružno tužilaštvo Banjaluka koje je potvrdilo da je u decembru 2007. godine donijelo naredbu da se istraga protiv prijavljenih lica, zbog počinjenik krivičnih djela ''zelenaštva'' i ''iznude'' neće sprovesti, jer nema dovoljno dokaza.

"Međutim Slobodan Trninić je par dana prije donošenja ove naredbe, bez poziva Tužilaštva, pristupio istom, te izjavio da ne traži krivično gonjenje prijavljenih lica, niti postavlja imovinsko – pravni zahtjev, jer je u toku realizacija dogovora između njega i prijavljenih lica, o čemu je Tužilaštvo sačinilo zapisnik", navodi se u saopštenju.

MUP podsjeća da je Slobodan Trninić sa jednim od prijavljenih lica sačinio ugovor o zajmu novca koji je ovjeren u Osnovnom Sudu Banjaluka, što podrazumijeva da ugovor nije potpisao pod prisilom, te je takođe Osnovnom Sudu Banjaluka podnio zajednički prijedlog za upis zabilježbe prvenstvenog reda radi upisa založnog prava – hipoteke.

Slobodan Trninić se ponovo u novembru ove godine obratio Okružnom tužilaštvu Banjaluka, Specijalnom tužilaštvu, Upravi kriminalističke policije MUP-a RS, CJB Banjaluka i drugima, nakon čega je Okružno tužilaštvo Banjaluka naložilo prikupljanje podataka o navedenom događaju, te se trenutno predmet nalazi u radu kod CJB Banjaluka.

Trninić je na današnjoj konferenciji za novinare prozvao više lice zbog zelenašenja i iznude.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE