• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjaci iz Amerike prijetili Gregorijanu?

Darko Trifunović izjavio je da su ekstremni islamisti u američkoj saveznoj državi Ilinois autori prijetećeg pisma Rafiju Gregorijanu

 Bošnjaci iz Amerike prijetili Gregorijanu? Izvor: MONDO

Darko Trifunović, profesor beogradskog Fakulteta bezbjednosti, izjavio je da su ekstremni islamisti u američkoj saveznoj državi Ilinois uputili prijeteće pismo Rafiju Gregorijanu, prvom zamjeniku visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Trifunović, koji je ujedno i član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala, kaže da organizacija "Srpska osveta" ne postoji, naglasivši da nije nimalo slučajno što se ovo pismo navodne "Srpske osvete" pojavilo poslije proglasa na internet portalu Bošnjaci.net, kojim su "patrioti BiH" pozvani da se uključe "u bitku za spas BiH", pod motom "Perom u boj".

"Došlo je vreme da pređemo sa čitanja "prudskih vijesti" i ibrećenja na konkretnu akciju u kojoj pozivamo sve patriote BiH, ma gdje bili, da nam se pridruže, da javnim protestom, pisanjem i slanjem pisama spriječimo izdaju i rasprodaju naše domovine, legalizaciju preseljenja srbo-četnika iz Hrvatske u BiH, rasprodaju naše imovine", navedeno je u proglasu na portalu Bošnjaci.net.

Trifunović je upozorio da je ovim proglasom "patriotama" jasno sugerisano da ne biraju sredstva, pa zato i ne čudi prijeteće pismo, upućeno Rafiju Gregorijanu, s navodnim potpisom nepostojeće organizacije "Srpska osveta".

"Treba sačekati da se istraga o svemu ovom privede kraju, ali ne treba smetnuti s uma činjenicu da je islamska zajednica u Ilionisu, ponajprije u Čikagu, veoma jaka i uticajna. Da ništa drugo, upravo je iz Čikaga u BiH došla jedna od najmoćnijih navodnih humanitarnih organizacija, koja je poslije 11. septembra 2001. godine zabranjena, zbog svojih veza s terorizmom", rekao je Trifunović za banjalučki "Fokus".

Trifunović je istakao da je bošnjačka dijaspora dobro organizovana i finansijski "potkovana", zahvaljujući upravo bogatim islamskim zemljama, tako da uopšte nikog ne čude ovakve i slične "smicalice". Pismo navodne "Srpske osvete", podsjetio je on, pisano je latinicom i pomiješanom ekavicom i ijekavicom, što dovoljno govori o autorima.

"Riječ je o internet-džihadistima, koji ne biraju način da ostvare cilj. Ono što treba da brine, jeste činjenica da su oni sve nervozniji, jer dokazi sa svih strana svijeta nedvosmileno ukazuju na to da je BiH do grla u mreži međunarodnog terorizma", istakao je Trifunović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE