• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinez optužen zbog uvoza lažnih "Najki"

Kin Ni Da Linga optužen je da je neovlašteno uvezao i prijavio za carinjenje sportskih patika na kojima je bio lažni žig firme "Najki".

 Kinez optužen zbog uvoza lažnih "Najki" Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanina Kine Ni Da Linga, osumnjičenog da je neovlašteno uvezao i prijavio za carinjenje 8.362 komada sportskih patika na kojima je bio lažni žig firme "Najki".

On se tereti da je u svojstvu osnivača i direktora preduzeća za spoljni i unutrašnji promet roba i usluga "Sakses" sa sjedištem u Tuzli u pošiljci prijavljenoj za carinsku proceduru kod Carinske ispostave Tuzla od 9. marta 2006. godine neovlašteno uvezao i prijavio za carinjenje ovu robu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na tim patikama nalazio se lažni žig firme "Najki" iako je na osnovu punomoći vidljivo da je firma ''Najki internešnel ltd'' registrovana kao isključivi nosilac prava registrovanog žiga "najki" kod Instituta za standarde, metrologiju i intelektualno vlasništvo BiH.

Ling se tereti da je bez odobrenja nosioca žiga, sa namjerom stavljanja na tržište, uvezao robu sa istim ili sličnim znakom za robe, kao što su one za koje je znak priznat, čime je počinio krivično djelo.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE