• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović i Tejtam o dogovoru iz Pruda

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović najavio je mogućnost da i neke manje političke partije prihvate dogovor iz Pruda

 Radmanović i Tejtam o dogovoru iz Pruda Izvor: MONDO

On je ocijenio da ovaj sporazum predstavlja veliki napredak za BiH, ne samo zato što nudi rješenja za pitanja koja su od velike važnosti za budućnost zemlje već i što otvara atmosferu dogovora.

Radmanović je sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Majkom Tejtamom razgovarao o dogovoru trojice lidera političkih stranaka, HDZ-a BiH Dragana Čovića, SDA Sulejmana Tihića i SNSD-a Milorada Dodika, te prijedlozima konkretnih mjera koje treba da uslijede, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tejtam je rekao da Velika Britanija i međunarodna zajednica podržavaju ovaj dogovor i da ga vide kao "korak naprijed u pozitivnom pravcu", jer pokazuje da je moguće postići konsenzus čak i o najkomplikovanijim pitanjima.

Tejtam je dodao da će međunarodna zajednica pozvati političare iz cijele zemlje i predstavnike svih konstitutivnih naroda da se uključe u konstruktivne razgovore.

Tokom susreta razgovarano je i o rješavanju statusa Brčkog, kao i ispunjavanju drugih uslova i ciljeva, koje je odredio Savjet za implementaciju mira kao potrebnih za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE