• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učenika tukli zbog dvije marke

Javnost Tešnja zaprepaštena je novim snimkom na kojem maloljetnici tuku svog drugara - zbog dvije marke!

 Učenika tukli zbog dvije marke Izvor: MONDO

Zastrašujući snimak načinjen mobilnim telefonom na kojem učenici Osnovne škole "1. mart" iz Jelaha, S. S. (11) i E. S. (13), tuku i vrijeđaju svog kolegu iz škole A. T. (11) zapanjio je javnost u tešanjskom kraju.

"Već duže od godinu njih dvojica od mene traže da im donosim novac, CD-ove i razne predmete iz kuće, što sam i činio jer su prijetili da će me istući. Nedavno je bio turnir u fudbalu na stadionu kod naše škole. Bila je subota. Došli su M.K. i M.B. te neki Alenko, bivši učenici koji sada idu u srednju školu u Tešnju, koji su platili S.S. i E.S. dvije KM da me tuku kako bi oni to snimali mobilnim. Oko pola sata trajalo je malteretiranje, a oni su nagovarali da me tuku u glavu i šutaju nogama", priča A.T.

Dječakovi roditelji su zaprepašteni ovim događajem, ali i ponašanjem odgovornih u školi.

"Ranije sam upozorila direktora da dječaci iz škole reketiraju mog sina i prijete mu. Dobila sam odgovor da će se to riješiti u okviru škole i da ne treba oko toga praviti veliki problem. Kada se ovo dogodilo i kada smo slučajno došli do snimka, pedagogica u školi Elva Smailbegović je pozvala mog sina i upozorila ga da nikome ništa ne priča. Zamislite da nas kao roditelje o svemu nije obavijestila",kaže dječakova majka Albinka Galijašević za Dnevni avaz.

"Od pedagogice sam dobila uvjeravanja da je policija obaviještena i da će se sve riješiti. Kada sam provjerila u PU Tešanj, nikakav akt iz škole nije došao do njih. Tada sam odlučila kako bi spriječila slične situacije ubuduće, obavijestiti o svemu policiju i medije, kaže Galijašević.

Pedagogica Elva Smailbegović o zlostavljanju i spornom snimku saznala je od nastavnika vjeronauke.

"Kada mi je to rekao, ja sam odmah razgovarala sa A.T. i njegovom sestrom. Poduzeli smo sve što je bilo potrebno. Odmah, 18. dece,bra, obavijestili smo i policiju", kaže pedagogica Smailbegović, naglašavajući da su ustvari sva tri učenika škole zlostavljana.

"Dva učenika koji su zlostavljali A.T. su djeca s posebnim potrebama i pohađaju nastavu pod posebnim režimom. Ovaj slučaj se pomno prati, kaže Smailbegović.

Policija je saslušala M.K. i M.B., zvanog "Bine", i izvjesnog Alenka, koji su platili dvojici dječaka škole u Jelahu da tuku trećeg kako bi oni snimili svoj videouradak.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE