• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS dobila milionske sporove

Pravobranilaštvo Republike Srpske u posljednjih nekoliko mjeseci dobilo je sudske presude u korist RS čija je vrijednost višemilionska.

 RS dobila milionske sporove Izvor: MONDO

U saopštenju Pravobranilaštva RS navedeno je da je 17. decembra odbijen tužbeni zahtjev firme "Neimarstvo" iz Trebinja protiv RS za nadoknadu štete, a da je vrijednost tog spora preko dva miliona maraka.

"Pravobranilaštvo je dobilo i spor protiv firme "Blik" koja je na osnovu ugovora o zajmu pokušala doći do nekretnina na kojima se nalazi parking hotela "Palas" u centru Banje Luke čija je vrijednost nekoliko miliona maraka. Dobili smo i spor protiv fizičkog lica iz Prijedora. Vrijednost tog spora je 700.000 KM", naveo je pravobranilac RS Slobodan Radulj, prenosi "Glas Srpske".

On je istakao da je Pravobranilaštvo RS u protekloj godini, pored ostalih, dobilo još šest sporova čija je vrijednost skoro dva miliona maraka. Privodi se kraju, navodi, i rješavanje preostalih predmeta eksproprijacije na izgradnji autoputa na relaciji Banja Luka - Gradiška.

"Nakon što je Vlada RS potpisala ugovor za izgradnju mreže autoputeva kroz RS sa "Štrabagom", Pravobranilaštvo je sredinom ovog mjeseca izradilo plan aktivnosti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u eksproprijaciji za izgradnju autoputa Banja Luka - Doboj - naveo je u saopštenju Radulj.

Slobodan Radulj ističe da su u pojedinim medijima objavljeni tendenciozni napisi o radu Pravobranilaštva.

"Nasuprot tome, istina je da preduzimamo još dosta aktivnosti u cilju zaštite imovinskih prava i interesa RS. Dio toga je i rad oko privremenih mjera zabrane raspolaganja hartijama od vrijednosti lica protiv kojih su podignute optužnice", stoji u saopštenju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE