• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpskoj vraćeno dostojanstvo

Premijer RS je ocijenio da je Srpska postala nezaobilazan faktor političkih procesa u regionu i da to predstavlja jedan od najvažnijih uspjeha u 2008.

 Dodik: Srpskoj vraćeno dostojanstvo Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik ocijenio je danas da politička i socijalna stabilnost Srpske i činjenica da je ona postala nezaobilazan faktor političkih procesa u regionu predstavljaju najvažniji uspjeh u ovoj godini.

"RS je vraćeno dostojanstvo. Srpska je danas, i onim koji su prema njoj bili tradicionalno loše inspirisani, postala nezaobilazan faktor, koji se mora uvažiti i njene stavove poštovati", istakao je Dodik danas u Banjaluci na novogodišnjem prijemu za novinare, urednike i direktore medijskih kuća.

Dodik je naglasio da je Srpska na ekonomskom planu dodatno stabilizovana i da su strane međunarodne misije, koje prate finansijske tokove, ocijenile RS kao jednu od najstabilnijih zajednica u regionu sa stanovišta mekroekonomskih kretanja.

"RS na kraju ove godine ima najmanju stopu zaduženosti od gotovo svih republika nastalih raspadom bivše Jugoslavije. To je za nas šansa da saniramo ili pokušamo sanirati sve negativne posljedice krize koja dolazi", rekao je Dodik.

On je naveo da je u ovoj godini pokrenuta proizvodnja u Rafineriji nafte u Brodu, potpisan ugovor o izgradnji mreže autoputeva, te da je zaposleno 28 000 ljudi.

Premijer RS je naglasio da ni ambicije za 2009. nisu ništa manje od postignutih rezultata u ovoj godini i da se odnose na nastavak procesa stabilizacije, jačanje političkog i ekonomskog kapacieteta RS.

"Nastavićemo da stabilizujemo privredu, a 2009. smo proglasili godinom brige za privredu", rekao je Dodik.

On je naglasio da se u narednoj godini RS mora vratiti vjera u sopstvene mogućnosti i kapacitete, da se ljudi moraju okrenuti porodici i moralnim vrijednostima, a više pažnje posvetiti čovjekoljublju i kolektivnim vrijednostima.

"Samo zajedno možemo da idemo dalje. Bez tog zajedništva veoma je upitan način na koji bismo se kretali, jer podjeljena društva apsolutno nemaju šanse za uspjeh", rekao je Dodik.

Premijer RS je na današnjem prijemu, koji je priredio povodom predstojećih novogodišnjih praznika, zahvalio novinarima na praćenju aktivnosti Vlade RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE