• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pali" narkodileri iz Živinica

Eldinu Kametoviću (27) i Nijazu Taloviću (43) iz Živinica je određen pritvor zbog rasturanja droge i nedozvoljenog posjedovanja oružja

 "Pali" narkodileri iz Živinica Izvor: MONDO

Kantonalni sud u Tuzli odredio je pritvor Eldinu Kametoviću (27) i Nijazu Taloviću (43) iz Živinica zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojne droge i nedozvoljeno držali oružje i municiju.

U pretresu stanova, kuća, vozila i auto otpada u Malinama u opštini Živinice i Ljubačama u opštini Tuzla, koji su u vlasništvu Kametovića, policija je pronašla pištolj, osam metaka kalibra 7,62 milimetra, automatsku pušku, opremu za video nadzor, elektro šok i okvir za pištolj, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Policija iz Tuzle i Živinica pronašla je i veći broj predmeta sa vidljivim tragovima narkotičkih sredstava, tri pakovanja marihuane i kanibasa ukupne težine 3.500 grama, kao i drugih narkotičkih sredstava u manjim pakovanjima.

Na auto otpadima zatečeno je 15 vozila i više auto dijelova, koji će biti predmet posebne policijske obrade.

Istraga će biti proširena i na druga lica, odnosno lokacije, koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem različitih krivičnih djela.

Pretres je obavljen 24. i 25. decembra po naredbi nadležnih sudova, a na osnovu prikupljenih saznanja o kriminalnim aktivnostima Kametovića i Talovića na području ove dvije opštine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE