• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić ogorčen zbog Tihićevih izjava

Predsjednik SBiH izrazio je ogorčenje Tihićevom tvrdnjom da je "filozofija žrtve do sada zauzimala centralno mjesto bošnjačko-bosanske politike"

 Silajdžić ogorčen zbog Tihićevih izjava Izvor: MONDO

Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić izjavio je da je duboko ogorčen zbog "teške uvrede koju je na račun građana BiH i bošnjačkog naroda iznio predsjednik SDA Sulejman Tihić tvrdnjom da je filozofija žrtve do sada zauzimala centralno mjesto bošnjačko-bosanske politike".

Prema Silajdžićevim riječima, Tihić odgovornost za blokadu svih reformskih procesa u zemlji traži u bošnjačkoj politici, a ne u političarima iz Republike Srpske.

Silajdžić je na konferenciji za novinare rekao da ovakve riječi predstavljaju kontinuitet politike iz Pruda, koju je nazvao "popločavanjem puta etničkoj podjeli FBiH".

Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao je na sjednici Glavnog odbora SDA 24. decembra da je krajnje vrijeme da se promjeni redoslijed prioriteta bošnjačko-bosanske politike u kojoj je do sada centralno mjesto zauzimala filozofija žrtvem priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima.

"Moramo konačno prevazići pasivnu poziciju žrtve i preuzeti aktivnu poziciju i odgovornost relevantnog političkog faktora", rekao je Tihić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE