• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspješna 2008. osnov za još uspješniju 2009.

Predsjednik i premijer Srpske u novogodišnjoj čestitki obećali bolju i uspješniju Novu!

 Uspješna 2008. osnov za još uspješniju 2009. Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozvao je u prazničnoj poruci građane RS na izgradnju kolektivnog duha kako bi stvorili uspješnu zajednicu u kojoj imaju perspektivu svi koji u njoj žive i izrazio želju da ova, izuzetno uspješna godina bude osnov za još uspješniju 2009. godinu.

"Za Republiku Srpsku 2008. godina bila je jedna od najuspješnijih, najboljih godina u kojoj smo ostvarili velike ciljeve koje smo planirali početkom ove godine na ekonomskom i socijalnom planu", navodi se u prazničnoj poruci premijera Dodika građanima RS.

Premijer je istakao da Srpska ostaje politički veoma stabilna, ekonomski sve bolje situirana i socijalno uravnotežena.

"Republika Srpska, koja je vratila svoje dostojanstvo 2008. godine, postala je faktor odnosa u okviru BiH i na regionalnom planu. Niko više ne može da dođe u RS i da je podcjenjivački posmatra i da očekuje da uradi ono što nije u njenom interesu", poručio je predsjednik Vlade RS.

On je naglasio da je ekonomija RS je u ovoj godini zabilježila velike uspjehe.

"Treba nam više vjere u mjesto gdje živimo, u Republiku koju volimo. Treba nam više vjere u nas same, treba nam više vjere u naše komšije, prijatelje. Treba nam više optimizma", rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade RS je obećao da će se u 2009. godini raditi nesmanjenim tempom kako bi podigli privredu u Srpskoj.

Dodik je upozorio da će najava velike krize, koja već hara svijetom, sigurno imati posljedice i za RS. "Ali, mi smo spremni da damo odgovore da posljedice budu što manje i da se što manje osjete", napomenuo je premijer Srpske.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović čestitao je građanima RS i BiH novogodišnje praznike, napominjući da je ispraćena još jedna ekonomski i politički složena godina, u kojoj su, ipak, postignuti značajni rezultati u svim oblastima.

"U Novu godinu ulazimo sa planovima i čvrstim opredjeljenjem da postignemo nove uspjehe, naročito na planu ekonomskog razvoja.Ono što smo uradili i stvorili, posebno u godini koju ispraćamo, daje nam za pravo da vjerujemo u dalje uspjehe RS, trajne, stabilne i evropski orijentisane", navodi Kuzmanović.

Predsjednik RS poziva grđane da čuvaju Srpsku, "svoju kuću i svoj dom".

"Budimo u njoj dobri i vrijedni domaćini i časni građani.Poštujmo sve ljude koji u toj kući žive, bez obzira na nacionalnu, vjersku i socijalnu pripadnost. Svim građanima RS i BiH želim dobro zdravlje, mir, bolju budućnost – srećnu i uspješnu Novu 2009. godinu", navodi Kuzmanović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE