• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijesti u BiH koje su obilježile 2008.

Portal sarajevo-x.com objavio je listu najaktuelnijih i najčitanijih vijesti u protekloj godini.

 Vijesti u BiH koje su obilježile 2008.  Izvor: MONDO

Ubjedljivo najvažnija vijest u 2008. godini je hapšenje bivšeg predsjednika RS Radovana Karadžića , nakon 13 godina "skrivanja".

Vijest o hapšenju nadriljekara Dragana Dabića, iza čijeg lika se Karadžić skrivao, obišla je cijeli svijet.

Nikoga nije ostavila ravnodušnim ni vijest da je Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav, 17. decembra, odmah nakon što je iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno da je u stanu na Ciglanama pronađeno tijelo nekadašnjeg ratnog komandanta Vojne policije Armije BiH i jednog od ključnih pripadnika kriminalnog miljea u gradu i zemlji.

Tragediju u Trgovačkom centru FIS u Vitezu, u kojoj je smrtno stradao radnik obezbjeđenja Zvonko Barbić, i okolnosti pod kojima je eksplozivna naprava bila postavljena u odjeljenju prehrane, takođe je jedna od najaktuelnijih.

Još jedna porodična tragedija obilježila je 2008. Armin Isaković 14. juna je, u stanju neuračunljivosti, ubio svoju majku, a nalaz tima sudskih vještaka medicinske struke pokazao je da Isaković boluje od akutne paranoične shizofrenije, te da mora najmanje dvije godine u kontinuitetu provesti na liječenju, nakon čega će se odrediti njegov status.

Brutalno ubistvo 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca u sarajevskom tramvaju, kao i vijest o njegovoj sahrani, tužne povorke, protesti i suđenja počiniocima ovog zlodjela obilježili su početak 2008. godine.

Iako mnogi tvrde da nisu ljubitelji takmičenja za izbor Pjesme Evrovizije, mnoge je zaintrigiralo kako to zvuči pjesma "Pokušaj" koju je predstavnik BiH Elvir Laković Laka izveo na ovogodišnjoj Evroviziji u Beogradu.

Numera je predstavljena početkom marta u okviru specijalnog programa na BHT-u, gdje su se Laki na sceni pridružili i prijatelji Dino i Adnan Šaran.

Među iformacijama iz oblasti muzike vijest o iznenadnoj smrti hrvatskog pjevača Dine Dvornika u 45. godini šokirala je mnoge poklonike njegove muzike.

Hrvatski "kralj funka" imao je mnogo fanova i u BiH te se ova vijest nalazi među pet najčitanijih u 2008.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE