• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apelacija sudu o protjerivanju Ali Hamada

Advokat Duško Tomić rekao je da će Ustavnom sudu podnijeti apelaciju na rješenje Ministarstva bezbjednosti o protjerivanju Ali Hamada.

 Apelacija sudu o protjerivanju Ali Hamada Izvor: MONDO

Službenici Odjeljenja za strance Ministarstva bezbjednosti BiH uhapsili su Ali Hamada odmah po izlasku iz zeničkog zatvora 31. decembra i smjestili su ga u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, gdje čeka na ekstradiciju u Bahrein "kao osoba koja može da ugrozi bezbjednost BiH".

"Plaši me da neko na ovaj način želi da zaustavi Ali Hamada da i dalje svjedoči o strašnim zločinima koje su počinili mudžahedini", rekao je Tomić i dodao da je "nezampaćeno kojom je brzinom reagovalo Ministarstvo bezbjednosti BiH hapseći Ali Hamada na kapiji KPZ `Zenica` i ne dozvoliviši mu čak ni da se susretne sa svojom porodicom".

Tomić je naglasio da je bivši oficir Al Kaide i bivši komandir jedinice u sastavu odreda "El Mudžahedin" Ali Hamad pomogao Haškom tribunalu, ali i vlastima SAD u razjašnjavanju mnogih stvari koje se odnose i na stradanje američkih državljana tokom rata u BiH.

"Čekaćemo odluku Ustavnog suda BiH o žalbi na rješenje Ministarstva bezbjednosti BiH, ali ne vjerujem da će Ministarstvo poništiti rješenje nego će, naprotiv, biti pokušano da se Ali Hamad odmah protjera iz BiH zbog mnogih informacija kojima on raspolaže a tiču se ratnih zločina u BiH", rekao je Tomić.

Ali Hamad je u septembru prošle godine svjedočio pred Haškom tribinalom u postupku protiv bivšeg komandanta Armije BiH, generala Rasima Delića, i tada je otkrio niz detalja o organizaciji odreda "El Mudžahedin", kao i o zločinima koje su počinili tokom rata u BiH.

Osuđen je 1997. godine na kaznu zatvora od 12 godina i devet mjeseci zbog terorističkih aktivnosti u BiH i aktiviranja auto bombe u zapadnom dijelu Mostara.

Po odobrenju Ministarstva pravde Federacije BiH, Ali Hamad je 31. decembra pušten iz zatvora na uslovnu slobodu, tri godine prije isteka kazne, ali je odmah uhapšen i prebačen u Imigracioni centar.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE