• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maloljetnik ubica opet napada po Sarajevu

Maloljetnik R. M., odgovoran za paljenje i smrt starice Ljubice Đokić-Spasojević u Sarajevu je, u pokušaju krađe, pokušao da zadavi stariju ženu.

 Maloljetnik ubica opet napada po Sarajevu Izvor: MONDO

Petnaestogodišnji R.M., koji je napao sedamdesetjednogodišnju staricu D.B. u Grbavičkoj ulici u Sarajevu, trenutno se nalazi u prostorijama MUP-u Kantona Sarajevo gdje mora provesti 24 časa, potvrdio je Srni portparol kantonalnog MUP-a Dragan Mioković.

Mioković je objasnio da će nakon isteka ovog vremenskog roka u popodnevnim časovima, tužilac odlučiti da li će ovaj maloljetnik biti izručen Tužilaštvu ili će biti pušten na slobodu, a slučaj dostavljen redovnim postupkom.

Maloljetnik, koji je prilikom napada počeo da davi staricu, a potom joj oteo tašnu sa novcem i dokumentima, uhapšen je veoma brzo u blizini mjesta napada.

Ovaj maloljetnik je poznat policiji kao višestruki delinkvent, a najteži zločin počinio je prošle godine, kada je sa još dvojicom maloljetnika polio benzinom i zapalio sedamdesetdvogodišnju staricu Ljubicu Đokić - Spasojević u sarajevskom naselju Hrasno.

Starica je od zadobijenih povreda preminula, a maloljetnim delinkventima je, u nedostatku adekvatnih ustanova, izrečena vaspitna mjera pojačanog nadzora i pušteni su na slobodu.

Izricanje zatvorske kazne nije bilo moguće, jer su počinioci mlađi od 16 godina.

Mučišta je u avgustu prošle godine na posebno drzak i opasan način izvršio teške krađe na štetu dvije Sarajke i tada mu je određen jednomjesečni pritvor, nakon čega je ponovo oslobođen.

"Ne znam šta još treba da uradi, pa da se ovakvi slučajevi počnu rješavati na adekvatan način. Policija radi svoj posao što potvrđuju i prošlogodišnji rezultati. Nama je sigurnost građana prioritet i mi radimo svoj posao, ali nedostatak adekvatnog sistema urušava sve naše rezultate", konstatovao je Mioković.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE