• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selman: Sipa mimo zakona

Ministar pravde RS rekao je da Sipa ne funkcioniše u skladu sa zakonom, a pogotovo ne funkcioniše njena unutrašnja organizacija

 Selman: Sipa mimo zakona Izvor: MONDO

Ministar pravde Republike Srpske /RS/ Džerald Selman zaprepašten je činjenicom da postoje ogromni problemi u funkcionisanju Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u šta se uvjerio tokom današnjeg susreta sa direktorom Agencije Mirkom Lujićem.

"Očito je da Sipa kao organ ne funkcioniše u skladu sa zakonom, a pogotovo ne funkcioniše njena unutrašnja organizacija u skladu sa naredbama koje je u prethodna tri mjeseca izdao njen direktor. Nakon svega što sam danas saznao, sigurno je da Vlada RS neće sjediti skrštenih ruku ", izjavio je Selman.

Prema njegovim riječima, interna istraga u Sipi još traje, a Selman smatra da je došlo do niza disciplinskih povreda i da su prekršena pravila i naredbe direktora Sipe, a takvim načinom i postupanjem došlo je do narušavanja ugleda ove agencije.

"Došli smo do saznanja da je sva dokumentacija, koja je proslijeđena Tužilaštvu BiH, predana privatnim kanalom na ruke stranom tužiocu nakon radnog vremena, te da nije protokolisana.Ovo zaista nisam očekivao, a izvještaj ću podnijeti Vladi RS, koja će se o svemu opredijeliti ", kazao je Selman.

On je istakao da dešavanja oko podnošenja prijave protiv premijera RS Milorada Dodika i još 15 lica traže ozbiljnu analizu rada zajedničkih organa, ne želeći da utiče na rad pravosuđa.

Selman je ponovio da u ovom slučaju moraju da reaguju Savjet ministara i Visoki sudski i tužilački savjet BiH koji se od sada nisu oglašavali.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE