• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beta: SNSD da povuče optužbe!

Agencija Beta traži od premijera RS da reaguje povodom optužbi i uvreda koje su funkcioneri SNSD-a iznijeli na račun novinarke Ljiljane Kovačević.

 Beta: SNSD da povuče optužbe! Izvor: MONDO

Beta je u pismu premijeru Miloradu Dodiku tražila da reaguje povodom optužbi i uvreda, koje je izvršni sekretar Stranke nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić u jednom intervjuu iznio na račun Bete i Ljiljane Kovačević za plasiranje navodno lažnih i tendencionih vijesti.

Vasić je takođe izrekao kvalifikaciju da Beta pripada "plaćeničkom instrumentalizovanom crnom talasu" koji svjesno dezinformiše javnost, sa nekim mračnim ciljevima.

"I vama i nama je svakako jasno da je takvo reagovanje rezultat činjenice da je Beta prenijela informaciju o tome da je podnijeta krivična prijava protiv vas, a ta činjenica je kasnije samo
zvanično i potvrđena. Proizvoljne optužbe na račun medija i novinara, kao što je ova, znače svojevrsni pritisak i prijetnju, a našu novinarku, koja živi i radi u Banjaluci, dovode u veoma tešku situaciju, da se ne može osjećati bezbjedno i da u obavljanju svog posla nema sigurnosti", navodi se u pismu Bete Miloradu Dodiku.

Novinska agencija Beta je podsjetila premijera RS da je svoj kredibilitet i ugled gradila punih 15 godina na tačnom i istinitom izvještavaju, da se ne bavi senzacionalističkim temama i da uvijek provjerava svoje izvore, kao što je to uradila i u ovom slučaju.

"Od Vas očekujemo da intervenišete u ovom slučaju kako bi klevete bile povučene, a naša novinarka mogla da nastavi da profesionalno obavlja svoju dužnost", navodi se u obraćanju Bete Dodiku, uz napomenu da će agencija paralelno tražiti zaštitu za svoju novinarku kod profesionalnih novinarskih udruženja u BiH i RS.

Beta je u pismu izrazila uvjerenje i da je Dodiku stalo do toga da se u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH poštuju opšteprihvaćena načela o medijskim slobodama i o odgovornosti za javnu riječ.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE