• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Javne ličnosti protiv Vaskovića

Nekoliko stotina javnih ličnosti iz RS traži od Rafija Gregorijana da interveniše kako bi njihova krivična prijava protiv Vaskovića bila procesuirana

 Javne ličnosti protiv Vaskovića Izvor: MONDO

Grupa od 378 javnih ličnosti iz RS i BiH koje su bile "predmet blaćenja" u listu "Patriot" u vlasništvu Slobodana Vaskovića zatražila je od v.d. visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana da kao šef antikorupcionog tima OHR-a interveniše kako bi njihova krivična prijava protiv Vaskovića iz februara prošle godine konačno bila procesuirana.

U obraćanju Gregorijanu se navodi da je propalo na desetine njihovih pokušaja da sudskim putem, u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete, skinu ljagu sa sebe, jer je Vasković proglasio lažni stečaj "Patriota" i počeo da izdaje list "Novi magazin", čiji je vlasnik bila njegova supruga Ljiljana Kovačević.

Stotine javnih ličnosti iz RS i BiH u otvorenom pismu traže i od medija u RS i BiH da prate procesuiranje ovog slučaja utaje poreza u Okružnim tužilaštvu Banjaluka i na taj način dokažu da, kako navode, u BiH nijedan kriminalac nije zaštićen.

Oni upozoravaju da se Vasković predstavlja kao borac protiv kriminala, na osnovu čijih se izvještaja vode važne istrage u državnim institucijama i agencijama BiH, iako je kao vlasnik firme "Patriot" utajio porez proglašavajući lažni stečaj, što je konačnom presudom utvrdio i Vrhovni sud RS.

"Ukoliko se naša prijava pokaže kao efikasna i Vi budete intervenisali, uslijediće brzo procesuiranje "boraca za istinu" koji su se nametnuli kao pravednici, a u stvari su kriminalci", poručuju javne ličnosti iz RS i BiH Gregorijanu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE