• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik najavio ispitivanje organa BiH

Premijer RS kaže da će Vlada izvršiti kompletnu analizu rada organa BiH sa stanovišta zastupanja Srpske u zajedničkim institucijama

 Dodik najavio ispitivanje organa BiH Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske obaviće u narednim danima kompletnu analizu u vezi sa radom organa BiH, sa stanovišta zastupanja i načina uvažavanja predstavnika Srpske u zajedničkim organima i o tome obavijestiti javnost - najavio je premijer RS Milorad Dodik.

"Očigledno je da smo u institucionalnoj krizi u organima BiH, da u njima postoji paralelizam, koji mora da se promijeni ili će doći do problema u njihovom daljem funkcionisanju. On nije vidljiv samo u /Agenciji za istrage i zaštitu/ Sipi i Tužilaštvu, što se manifestovalo u posljednje vrijeme, nego i u Ministarstvu inostranih poslova, Direkciji za evorpske integracije i u gotovo svim organima BiH", rekao je Dodik, obraćajući se poslanicima u Narodnoj skupštini RS.

Prema njegovim riječima, odavno je poznato da posredstvom "diplomatske mreže funkcionišu predstavnici /bivše bošnjačke agencije za istrage i dokumentaciju/ AID-a, koji se okupljaju paralelno funkcionišu u čitavoj toj službi".

Dodik je istakao da će Vlada RS biti spremna da odgovori jednom sveobuhvatnom analizom na sva otvorena pitanja te vrste.

On je dodao da to ne treba da zaustavi priču o Brčko distriktu, odnosno ono što je u vezi sa distriktom dogovoreno.

Lideri SNSD-a Milorad Doidk, SDA Sulejman Tihić i HDZ-a BiH Dragan Čović postigli su 26. februara u Banjaluci dogovor o amandmanu na Ustav BiH za rješenje pravnog statusa Brčko distrikta. Prema ovom amandmanu, Brčko distrikt postoji pod suverenitetom BiH u oblastima koje spadaju pod nadležnost institucija BiH. Njegova teritorija je u zajedničkoj svojini (kondominijum) entiteta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE