• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Distrofičari traže sastanak sa Dodikom

Dvadesetak radnika-invalida Zavoda distrofičara protestvuju ispred zgrade Vlade RS i čekaju da im se obrati premijer Milorad Dodik

 Distrofičari traže sastanak sa Dodikom Izvor: MONDO

Dvadesetak radnika-invalida Zavoda distrofičara protestvuju zbog najavljenog stečaja njihovog preduzeća stigli su u kolicima do zgrade Vlade Republike Srpske (RS) i čekaju da im se obrati premijer RS Milorad Dodik.

Predstavik radnika Miodrag Dobrijević rekao je da je dio učesnika protesta zbog hladnoće odustao od čekanja.

Ranije su Dobrijević i Milijana Mitrić u ime radnika Zavoda u Banjaluci predali pisma za premijera Dodika i predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića koje su i pročitali učesnicima protesta na Trgu Krajine.

Radnici su u 23. februara uputili Dodiku otvoreno pismo u kome su zatražili da se hitno povuče prijedlog za pokretanje stačajnog postupka u ovom preduzeću.

Kao moguće rješenje problema naveli su zahtjev da se dugovi preduzeća koji su nastali neplaćanjem poreza riješe u skladu sa odlukom Vlade RS od 19. februara, odnosno reprogramom dugovanja.

Kao jednu od mogućnosti naveli su upotrebu sredstava budžetske rezerve, kojom se Ministarstvu saobraćaja i veza RS odobravaju sredstva za jednokratnu pomoć Udruženju radio-stanica RS za izmirenje obaveza po osnovu poreza i doprinosa.

Radnike Zavoda distrofičara podržalo je Udruženje distrofičara Banjaluke, dok sindikat Zavoda, kako su rekli prisutni, ne podržava današnje okupljanje.

Skup obezbjeđuje policija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE