• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH sve bliža NATO savezu

BIH je dobila pozitivnu ocjenu za saradnju sa Nato savezom i da ubrzano ide ka punopravnom članstvu.

 BiH sve bliža NATO savezu Izvor: MONDO

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za odbrambenu politiku i planiranje Jirži Šedivi rekao je da je opšta ocjena ostvarenih rezultata i odnosa BiH sa Natom.

Tokom susreta sa Šedivijem, ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj ukazao je na opštu saglasnost svih relevantnih političkih faktora za unapređenje odnosa i ubrzavanje puta BiH ka punopravnom članstvu u Natou i istakao spremnost BiH za ispunjavanje svih preostalih obaveza, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

Alkalaj je upoznao sagovornika o kadrovskom popunjavanju Misije BiH pri Natou, o uspostavljanju Odsijeka za Nato u Ministarstvu inostranih poslova BiH, te daljim planovima usmjerenim ka afirmaciji Nato integracionog procesa.

On je dodao da će o tim temama biti riječi na sastanku o pitanju Individualnog partnerskog akcionog plana BiH (IPAP-a BiH) 11. marta u Briselu na kom će, osim Alkalaja, prisustvovati i ministar odbrane BiH Selmo Cikotić.

Tokom njihove posjete Briselu predviđen je i sastanak Alkalaja i Cikotića sa generalnim sekretarom Natoa Japom de Hop Sheferom i članovima Sjevernoatlantskog savjeta.

Informišući sagovornika o naporima i napretku koji je BiH ostvarila na putu ka evroatlantskim integracijama, Alkalaj je zahvalio predstavnicima Natoa na posjeti i naglasio da takvi susreti izuzetno koriste BiH u pripremama za priključenje Sjevernoatlantskoj alijansi.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o nastavku procesa reforme odbrane, te prilagođavanju budžeta potrebama i aspiracijama BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE