• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sipa: Postoji oružje u Konjicu i Jablanici

Agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa) raspolaže podacima o postojanju određenog broja depoa oružja na području Konjica i Jablanice

 Sipa: Postoji oružje u Konjicu i Jablanici Izvor: MONDO

Portparol Sipe Željka Kujundžija je, za izdanje lista "Fokus" za četvrtak rekla da Sipa preduzima zakonom predviđene mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Ona je navela da više detalja o ovome ne može objelodaniti, kao i da će javnost blagovremeno biti obaviještena o svemu, ne želeći da odgovori šta se krije u tim depoima i ko upravlja tajnim skladištima oružja u Federaciji BiH.

Izvori lista bliski bezbjednosnim službama BiH otkrili su da je oružje iz proteklog rata, umjesto da bude vraćeno u kasarne, sakriveno po pećinama u planinskom dijelu opština Konjic i Jablanica, po nalogu bošnjačke tajne službe AID i dijela Islamske zajednice.

List podsjeća da su nedavno objelodanjeni podaci o naoružavanju grupa vehabija i na prostorima Republike Srpske (RS), u mjestima prnjavorske opštine.

Prema obavještajnim podacima, u naoružavanju vehabija učestvuju i Sanad Hebib, rođak bivšeg pomoćnika ministra policije RBiH Avde Hebiba, te imam džemata Tevhid u Beču, u Austriji, Muhamed Porča, koji je neformalni vođa vehabijskog pokreta u BiH.

Pripadnici Policijske stanice u Bosanskoj Krupi prije dva dana su po naređenju tamošnjeg suda pretresli stan u Ulici Patriotske lige u kojem su našli oružje.

"Fokus" nezvanično saznaje, da je Amir Isaković (34) iz Velike Kladuše vlasnik stana u Bosanskoj Krupi u kojem je imao dva puškomitraljeza, tri automatske puške takozvane ''koreanke'', dvije automatske puške marke ''CZ M-70'', prepravljeni vojni karabin, poluautomatsku pušku ''CZ M-59/66'', ručno izrađenu kratku pušku, pištolj ''CZ'', 13 punih okvira s municijom za automatsku pušku i oko tri hiljade komada metaka različitog kalibra.

Oružje je zaplijenjeno, a protiv vlasnika biće podnesen izvještaj zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz nedavno je izjavio da se Bošnjaci u BiH tajno naoružavaju.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE