• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvor uhapšenim sarajevskim dilerima

Tužilaštvo predložilo pritvor " narko - šestorki" uhapšenoj u akciji Sipe na području Sarajeva.

 Pritvor uhapšenim sarajevskim dilerima Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH podnijelo je Sudu prijedlog za određivanje pritvora Hamdi Dačiću, Harisu Zorniću i Ačiku Canu koji su dio šestočlane grupe uhapšene na području Sarajeva zbog sumnje da se bavi organizovanim kriminalom, izjavio je Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

On je rekao da protiv ostale trojice iz ove grupe - koju su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili u utorak, 24. februara, zbog sumnje da su se bavili međunarodnim krijumčarenjem droga, falsifikovanjem isprava, poreskom utajom i pranjem novca - nije podnesen prijedlog za određivanje pritvora i da njihova imena nisu saopštena zbog interesa istrage.

"Imena ostale trojice, protiv kojih nije otišao prijedlog za određivanje pritvora nećemo davati u javnost zbog interesa istrage koja se i dalje nastavlja", rekao je Grubešić.

On je istakao da se Zornić ranije zvao Ljutvja Dačić i da je promijenio ime, a da je Can državljanin Turske i Srbije.

''Prijedlog za pritvor upućen je zbog opasnosti od njihovog bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke'', rekao je Grubešić i dodao da Sud BiH ima 24 časa da se odredi o prijedlogu Tužilaštva.

Tužilac Tužilaštva BiH Dijana Kajmaković saopštila je da su pripadnici Sipe i MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili na širem lokalitetu Sarajeva šest lica osumnjičenih za organizovani kriminal - međunarodno krijumčarenje drogama, falsifikovanje isprava, poresku utaju i pranje novca.

"Sva uhapšena lica nastanjena su u Sarajevu i državljani su BiH, osim jedne osobe koja je turski državljanin i ima dozvolu o privremenom boravku u BiH", navela je Kajmakovićeva.

Ona je istakla da je tokom akcije pretreseno ukupno 12 stambenih objekata, uključujući i hotel ''Eksluziv'', koje je vlasništvo jednog od osumnjičenih, gdje je, kao i u firmi ''Majork'' izuzeta dokumentacija koja se dovodi u vezu sa osumnjičenima, te dodala da je pronađen veći broj mobilnih aparata i ostalih predmeta koji će biti predmat vještačenja.

Kajmakovićeva nije željela precizirati o kolikoj količini droge je riječ, dodavši da je uglavnom riječ o heroinu.

"Prema podacima koje raspolažemo, droga je prebacivana iz Crne Gore preko BiH u zemlje EU, a jedan manji dio ostajao je u BiH", istakla je Kajmakovićeva, tužilac u Odjeljenju za organizovani i privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH koje je vršilo nadzor nad akcijom.

Istraga je, prema njenim riječima, vođena u najvećoj tajnosti posljednjih godinu i po dana, u saradnji sa Sipom, i uz međunarodnu pravnu podršku nekoliko zemalja EU.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE