• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo hoće da eliminiše Dodika?

Sarajevo namjerilo da iz političkog života BiH ukloni Milorada Dodika, piše "Press RS".

 Sarajevo hoće da eliminiše Dodika? Izvor: MONDO

Bošnjački politički vrh, potpomognut ljudima u organima bezbjednosti BiH i nekim američkim diplomatama, odlučili su da po svaku cijenu eliminišu premijera RS Milorada Dodika iz političkog života BiH!

Prvi korak u tom smislu je plasiranje u javnost informacije da je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj protiv premijera RS Milorada Dodika i još nekoliko ministara i biznismena u Srpskoj, u kojem ih tereti da su oštetili državu za 145 miliona maraka, šiše list.

Ministar pravde RS Džerard Selman kaže da je dalji tok postupka po krivičnoj prijavi protiv nepoznatih osoba iz jula prošle godine, koji je sada u predistražnoj fazi, u potpunosti u rukama nadležnog tužioca Tužilaštva BiH.

"Za sada u Tužilaštvu BiH postoji krivična prijava protiv N.N. lica i Vlada RS je po nalogu Suda BiH predala dokumentaciju vezanu za taj slučaj! Tužilac može da ocijeni da nema elemenata krivičnog djela i odbaci prijavu ili da izda naredbu o pokretanju istrage! U tom slučaju će morati da se znaju i imena osoba protiv kojih se vodi istraga", kaže Selman.

"Press RS" još saznaje da je prijava protiv Dodika samo probni balon, preko kojeg su kreatori cijele ujdurme htjeli da ispitaju reagovanja zvaničnika i javnosti u RS.

Sagovornici lista dodaju da, iako se posljednjih dana mogu čuti različite tvrdnje kako prijava ne postoji, to nije tačno i da izvještaj protiv premijera Srpske zaista postoji u tužilaštvu. Oni ističu da je ministar pravde RS Džerard Selman "nasjeo" na priču koju je čuo u Sarajevu i potom utvrdio da prijave protiv Dodika nema.

Vlada RS, saznaje još list, u prvi mah, nije bila spremna da adekvatno odgovori na cijelu spletku, ali da je, nekoliko dana pošto je galama krenula, shvatila u kakvoj se poziciji nalazi.

"Situacija nije nimalo dobra! Sada će se, nakon sastanka ministra Džerarda Selmana sa zvaničnicima Tužilaštva i SIPA, stvari malo smiriti, ali daleko od toga da je bilo šta riješeno! Štaviše, uslijediće novi, još jači udari, tako da će vlastima RS biti veoma teško da pronađu izlaz iz tih problema ", kažu izvori lista.

Politički analitičar Nenad Stevandić za "Press RS" kaže da je očigledno da se neko poigrava i sa vlastima i sa narodom u RS. Neko, kaže Stevandić, ispituje moguće reagovanje različitih slojeva u Srpskoj. Smatra da je reagovanje vlasti Srpske poslije objavljivanja informacije o podnošenju izvještaja protiv Dodika bila prilično slaba.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE