• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija tražila dokaze kod Karadžićevih?

Pripadnici Specijalnih jedinica policije pretresli su zgradu u kojoj živi Ljubica Zelen - Kerleta, svastika Radovana Karadžića.

 Policija tražila dokaze kod Karadžićevih? Izvor: MONDO

Informaciju o pretresu potvrdila je i portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić. Jedan od članova porodice rekao je kako je iz stana odnijet računar, a Srna nezvanično saznaje da su se istražioci posebno interesovali za događanja u vezi sa 1992. godinom.

I direktor Policije RS Uroš Pena potvrdio je Srni da je na Palama u izvršena akcija pretresa stana Ljubice Zelen-Kerleta, koja se dovodi u vezu sa mrežom pomagača haškim optuženicima.Očevici kažu da je pretres počeo oko 16 časova, u prisustvu dva haška istražioca, a po nalogu Suda BiH.

Kerleta je sestra Ljiljane Zelen-Karadžić, supruge Radovana Karadžića, bivšeg predsjednika RS koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, a koji je osumnjičen za ratne zločine počinjene tokom rata u BiH.

Karadžić  se, po principu individualne i komandne odgovornosti, tereti za genocid i saučesništvo u genocidu u Srebrenici i drugim opštinama u BiH, istrebljenje, ubistva, hotimično lišavanje života, progon, deportaciju, nehumana djela, protivpravno terorisanje civila i uzimanje talaca tokom sukoba u BiH 1992-95.

Sud i tužilaštvo BiH ne znaju ništa o akciji

Istovremeno, u Sudu BiH ne raspolažu nikakvim informacijama o akciji MUP-a Republike Srpske (RS) na Palama.

"O akciji koja se provodi na Palama nisam upoznata. U principu Sud BiH ne komentariše predmete u fazi istrage dok Tužilaštvo BiH ne podigne optužnicu o nekom slučaju", rekla je portparol Suda BiH Selma Hadžić.

Iz Tužilaštva BiH takođe je rečeno da ne raspolažu nikakvim informacijama o današnjoj akciji MUP-a.

"Nisam upoznat o akciji", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, dodavši da Tužilaštvo BiH isključivo daje naloge za akcije Agenciji za istrage i zaštitu.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE