• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Smjena Čađe zbog akcije na Palama!

Srpska demokratska stranka pozvala je predsjednika Rajka Kuzmanovića da zatraži smjenu ministra unutrašnjih poslova, zbog akcije na Palama.

 SDS: Smjena Čađe zbog akcije na Palama! Izvor: MONDO

SDS poziva na smjenu  ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe zbog, kako su naveli, neprimjerene demonstracije sile i neopravdane akcije policije na Palama.

"Slične akcije u ranijem periodu pravdane su pokušajem hapšenja Radovana Karadžića. Sada, kada se on nalazi u Hagu, jedini motiv može biti ometanje pripreme odbrane kroz zastrašivanje Radovana Karadžića i pritisak na njegovu porodicu i građane Pala", saopšteno je iz SDS-a.

Iz ove stranke ističu da su prije pola godine zahtijevali sprovođenje istrage o postupcima i načinu na koji su policija RS i njen funkcioner Dragi Milošević tretirali porodicu Karadžić, ali da su se, kako se navodi, vlasti oglušile od te apele.

SDS je pozvao Narodnu skupštinu RS da formira anketni odbor koji će detaljno ispitati navode o, kako je navedeno, maltretiranju porodice Radovana Karadžića od policije RS.

Direktor Policije Uroš Pena izjavio je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske nisu upotrebljavali prekomjernu silu prilikom pretresa na Palama.

"Građani kod kojih je pretres izvršen i sami su rekli da su pripadnici MUP-a RS prilikom pretresa bili krajnje korektni, kao i da su svjesni da su svoj posao radili po naredbi Suda BiH", rekao je Pena komentarišući saopštenje Srpske demokratske stranke da  pretresi na Palama predstavljaju "neprimjerenu demonstraciju sile pripadnika MUP-a RS".

Pena je istakao da se akcija pretresa na Palama odvijala po nalogu Suda BiH, a kompletnu aktivnost su vodili istražioci Haškog tribunala sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela pomaganja osumnjičenima za ratne zločine.

Pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS izvršili su pretres porodične kuće na Palama, u kojoj je bio smješten Radio "Sveti Jovan" čiji je vlasnik nekada bila Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka nekadašnjeg predsjednika RS Radovana Karadžića.

Na Palama je  izvršen i pretres stana Ljubice Zelen-Kerleta, svastike nekadašnjeg predsjednika RS Radovana Karadžića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE