• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDP BiH dobila novo rukovodstvo

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH izabrano je novo stranačko rukovodstvo.

 SDP BiH dobila novo rukovodstvo Izvor: MONDO


Novoizabrani potpredsjednici SDP-a BiH su Željko Komšić, Mirsad Đapo, Damir Hadžić, Mira Ljubijankić i Denis Bećirević, saopšteno je u subotu iz ove stranke.

Za generalnog sekretara izabran je Nermin Nikšić, za predsjednika Glavnog odbora Svetozar Pudarić, a za potpredsjednike ovog odbora Jasmin Imamović, Željka Bošnjak, Hakija Meholjić i Vesna Nemec Klisura.

Za članove Predsjedništva SDP-a izabrani su Karlo Filipović, Mirza Kušljugić, Alija Behmen, Damir Mašić, Saša Magazinović, Hasan Bećirović, Hamdija Lipovača, Nada Mladina, Slobodan Popović, Samira Avdić, Besima Borić, Tomo Vidović i Lidija Korać.

Tokom rasprave o ekonomskoj situaciji u BiH, Glavni odbor je podržao koncept "Promjena za BiH" lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije, koji je usvojen na proteklom Kongresu partije.

Ovaj koncept sadrži tri grupe reformi, od kojih se prva odnosi na povratak povjerenja u institucije, vladavinu prava i moralnu obnovu, druga na proizvodnju, poreski sistem i fiskalne reforme, a treća grupa na javnu potrošnju, posao i socijalnu pravdu.

Glavni odbor je usvojio Odluku o načinu i vremenu izbora u osnovnim, opštinskim i kantonalnim, odnosno regionalnim organizacijama SDP-a BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE