• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS: Ne zadirati u unutrašnju politiku BiH

Vlada RS smatra štetnim javne nastupe zvaničnika susjednih država u kojima se iznose ocjene kojima se zadire u unutrašnja politička pitanja BiH.

 Vlada RS: Ne zadirati u unutrašnju politiku BiH Izvor: MONDO

"Kao jedan od primjera takvih nastupa je i intervju ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Jandrokovića, u kojem je paušalno iznio ocjene koje se tiču političke scene u BiH", navodi se u saopštenju za javnost Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

U saopštenju se dodaje da je pohvalno je i ohrabrujuće što je ministar spoljnih poslova Hrvatske, koja je jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma, još jednom naglasio podršku Dejtonskom sporazumu, koji je moguće mijenjati jedino dogovorom i konsenzusom svih u BiH.

"Upravo je politika Vlade RS da se mora obezbijediti striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma, a da eventualne promjene moraju biti plod domaćeg konsenzusa na osnovu zajedničkih interesa", navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade RS dodaju da s obzirom na obostran stav o neophodnosti poštivanja Dejtonskog sporazuma, tim više je za žaljenje što je Androković u svojim ocjenama o unutrašnjo političkim dešavanjima u BiH nepotrebno izašao iz okvira diplomatskog i umiješao se u dnevno politička podmetanja u BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE