• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS Dodiku: Raspiši referendum

SDS poziva predsjednika RS da odmah raspiše referendum o samostalnosti RS "kao što je to obećavao od 2006. godine do danas, uoči svakih izbora".

SDS je zato konstatovao da "dok je Dodik na vlasti, neće biti ni pokušaja da se ono što obećava i uradi".

Iz te stranke navode da i međunarodna zajednica zna da ono što Dodik obeća ne uradi, pa zato njegove izjave nikada nisu ni bile, kako dodaju, sankcionisane.

"Oni znaju da Dodik priča ono što ne misli da uradi, a da SDS radi ono što ne mora ni da kaže, ukoliko je u interesu RS", tvrde iz te stranke i dodaju da će podržati odluku o referendumu u RS koju najavljuje Dodik.

U suprotnom, kažu, biće jasno da je riječ o lažnom patriotizmu usmerenom na još jednu prevaru glasača s ciljem prikrivanja pljačke i katastrofalnog stanja u RS.

S druge strane, potpredsjednik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsednik Skupštine RS Igor Radojičić kaže da opozicioni lider SDS Mladen Bosić ima Klub poslanika u Narodnoj skupštini koji može da predloži sve što je po Ustavu i zakonu.

"Ne znam zašto Bosić od nekog drugog traži da nešto uradi. Ako je raspisivanje referenduma za otcjepljenje RS njegov programski cilj slobodno neka to predloži u parlamentu ili negde drugde", kazao je Radojičić, ocjenivši da ovakve izjave iz opozicije predstavljaju predizbornu kampanju, prenijela je agencija Fena.

(Tanjug, Foto: Miloš Miškov, Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE