• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko će stranke potrošiti na kampanju?

Dvjesta miliona maraka potrošeno je u BiH u finansiranje u posljednjih deset godina, zvanični su podaci potvrđeni u Centralnoj izbornoj komisiji.

Nisu uračunati predstojeći troškovi za oktobarske izbore. Očekuje se da će najviše novca u Srpskoj portrošiti dvije najveće stranke. Bilbordi, promotivni materijali, stranačke tribine i ovog puta će koštati milione.

U SNSD–u uvjeravaju da se neće rasipati ali o ciframa nisu htjeli, i u SDS-u je čini se o toj temi rano govoriti, prenosi ATV.

Manje stranke tvrde da nemaju puno novca. PDP će potrošiti skoro pola miliona maraka.
Iz Budžeta RS proporcionalno broju poslanika dobiće 250000, a iz zajedničkog Budžeta BiH 30000 maraka.

"Mi nemamo neke posebne donatore, budući da smo opozicija, nijedan od biznismena nije spreman da da gotovo ništa PDP-u tako da se mi praktično finansiramo od Budžetskih sredstava", tvrdi Mladen Ivanić.

Iako su dio vladajuće trojke u DNS-u tvrde potrošiće isto toliko, uz dio koji dobijaju iz Budžeta, najviše se oslanjaju, kako kažu na prijatelje i članove stranke.

"Nemamo mi para da bi izdvajali nego je problem koliko ćemo skupiti para za predizbornu kampanju. Naša predizborna kampanja košta otprilike oko 400-500 hiljada maraka" izjavio je za ATV Marko Pavić.

Za razliku od Marka Pavića u NDP-u nisu imali razloga za osmijeh. Iako još nisu izračunali koliko će ih koštati predizborna kampanja, tvrde da će para faliti. 25000 maraka mjesečno iz Budžeta Republike Srpske, kažu nije dovoljno.

"Nešto od toga i sada ostavljamo po strani ne bi li smo koliko toliko imali za početak kampanje. Naravno da očekujemo i mi da će jedan broj ljudi koji žele promjenu ove vlasti pomoći našu kampanju", rekao je Momčilo Novaković potpredsjednik NDP-a.

Planirajući izborne troškove stranke vjerovatno računaju na mogući broj mandata koji bi mogli da osvoje a za koje će im biti isplaćeni troškovi kampanje.
Obećanja, tribina, besplatne hrane i pića neće nedostajati a sve to o trošku tih istih birača.

(MONDO, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE