• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrijeđeni policajac izlazi iz bolnice

Zoran Dabić, policajac koji je povrijeđen prilikom hapšenja kriminalne grupe u Laktašima, osjeća se dobro i sutra će biti pušten na kućno liječenje

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da se policajac Zoran Dabić, koji je povrijeđen prije tri dana prilikom hapšenja kriminalne grupe u Laktašima, osjeća dobro i da će sutra biti pušten na kućno liječenje.

Jovičić, koji je danas u Kliničkom centru Banjaluka posjetio povrijeđenog policajca, istakao je da on ima blaži potres mozga, te da je riječ o klasičnom napadu na policijskog službenika prilikom vršenja njegove dužnosti.

"Smatram da je napad na policajca napad na državu i da moramo, zajedno sa drugim institucijama, preduzeti određene korake u zaštiti naših policijskih službenika koji časno i pošteno obavljaju svoju dužnost", rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da je Dabić više od 20 godina policijski službenik, učesnik rata, gdje je ranjavan kao pripadnik policije.

Resorni ministar je odao priznanje policajcu, koji je, kako je istakao, "dao sve za Republiku Srpsku, te i dan danas svojim životom i tijelom pokušava da popravi red i mir" u Srpskoj.

Jovičić je naveo da je samo u toku prošle godine bilo 59 napada na policijske službenike, od toga je njih 36 lakše povrijeđeno, a četiri teže, sa povredama lomljenja kostiju.

"MUP je preduzeo sve da sankcioniše svoje radnike koji krše pravila i zakone, ali s druge strane nemamo adekvatnu pratnju kad je riječ o zaštiti policijskih službenika, kada su na izvršenju zadataka", poručio je Jovičić.

Prema njegovim riječima, zakonska regulativa nije predvidjela veće sankcije za napad na ovlašteno službeno lice, zbog čega je MUP u razgovoru s Ministarstvom pravde da se određeni zakoni, prije svega Krivični zakon, definiše tako da napad na ovlašteno službeno lice znači godine zatvora i da se to radi po hitnom postupku.

Policajac Dabić povrijeđen je tokom hapšenja tri lica prilikom krađe cigareta iz firme "Adista BiH" u mjestu Trn kod Laktaša.

Govoreći o ovoj kriminalnoj grupi, Jovičić je naglasio da za njom Centar javne bezbjednosti već duže vrijeme traga zbog više od 130 registrovanih provalnih krađa.

"Riječ je o većoj organizovanoj grupi, koja operiše na većem dijelu Srpske, i na njenom suzbijanju rade tri centra javne bezbjednosti. Kao vođa grupe označeno je kriminalno lice, koje je procesuirnao još 2005. godine, ali ga sud nije uputio na izdržavanje kazne zatvora, te on na slobodi `radi punom parom`", istakao je Jovičić.

Dabića je u Kliničkom centru Banjaluka posjetio i načelnik CJB Banjaluka Mladen Marić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE