• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupštinski odbor neće da raspravlja o vređanju Đinđića

Odbor Skupštine Srbije za inostrane poslove odbacio je predlog LDPda raspravlja o komentaru novinara ruske državne televizije.

 Skupštinski odbor neće da raspravlja o vređanju Đinđića Izvor: MONDO

Odbor Skupštine Srbije za inostrane poslove odbacio je predlog Liberalno-demokratske partije da raspravlja o komentaru novinara ruske državne televizije u izveštaju od 21. februara iz Beograda koji se na neprimeren način izrazio o ubijenom srpskom premijeru Zoranu Đinđiću.

Predlog je skinut sa dnevnog reda uz obrazloženje da bi to predstavljalo "vređanje parlamenta Srbije" ukoliko bi Odbor raspravljao o "proizvoljnoj izjavi nekog ruskog novinara".

Poslanik DSS Miloš Aligrudić objasnio je da su razlozi zbog kojih Odbor ne bi trebalo da raspravlja o predlogu LDP-a "političko-tehničke" prirode, kao i da bi ponovnim vraćanjem na tu temu ona samo dobila na značaju.

Poslanik LDP Ivan Andrić je tražio da se utvrdi da li je reč o "zvaničnom ruskom stavu".

Poslanici SRS tvrde pak da iza te inicijative LDP-a stoji zapravo Demokratska stranka, kao i da LDP želi Srbiju da uvede u izolaciju predlogom da se prekinu odnosi sa Rusijom zbog komentara ruskog novinara.

Poslanici te stranke, takođe, smatraju da predlogu LDP-a ne treba davati parlamentarnu težinu, jer je politički vrh Srbije o tome razgovarao sa zvaničnom Moskvom.

Predsednik Odbora Dragoljub Mićunović rekao je novinarima posle sednice da, mada žali što je predlog skinut sa dnevnog reda, Odbor u pogledu tog "diplomatskog skandala" ne može mnogo-šta da učini.

Mićunović je podsetio da je ruski vicepremijer Dmitrij Medvedev, pobednik predsedničkih izbora, prilikom nedavnog boravka u Beogradu osudio izjavu ruskog novinara.

Izveštac ruske televizije sa velikog narodnog protesta "Kosovo je Srbija" konstatovao je da je navodno Đinđić bio "marioneta Zapada" i da je "zaslužio metak".

(Tanjug/www.mtsmondocom)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE