• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čurkin i Jeremić u Njujorku o Kosovu

Jeremić će razgovarati sa više ambasadora zemalja članica SB UN, koje se protive jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

 Čurkin i Jeremić u Njujorku o Kosovu Izvor: MONDO

Stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin, koji je trenutno predsedava Savetom bezbednosti UN, i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić u četvrtak imaju konsultacije o najnovijem razvoju na Kosovu i Metohiji.

U ruskoj misiji u Njujorku je potvrđeno da će ambasador Čurkin i ministar Jeremić razgovarati u prepodnevnim satima, ali nisu iznosili pojedinosti.

U ruskoj misiji nisu mogli da odgovore na pitanje da li će i kada biti sazvana nova sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

"Novi razvoj je moguć posle sastanka ruskog stalnog predstavnika u UN i srpskog ministra spoljnih poslova", izjavio je portparol misije Ruske Federacije u Njujorku, mada je potvrdio da ta sednica nije u redovnom programu SB za mart, preneo je Itar-Tass.

Jeremić boravi u Njujorku gde će, kako se saznaje, pored Čurkina, razgovarati sa više ambasadora zemalja članica SB UN, koje se protive jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije.

Reč je o Kini, Filipinima, Tajlandu, Vijetnamu, Meksiku, Argentini i Čileu.

Ministar Jeremić će se u tim susretima založiti za nastavak pregovora o statusu Kosova i Metihije i zatražiti održavanje što skorije sednice SB UN o statusu južne srpske pokrajine, koja je 17. februara jednostano proglasila nezavisnost.

U tome će sigurno imati podršku Rusije, koja se takođe zalaže za nastavak pregovora i pronalazak obostrano prihvatljivog rešenja.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE