• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali traže snimak Tadićeve konferencije za novinare

SRS traži snimak Tadićeve konferencije za novinare, kako bi se utvrdilo da li je predsednik izjavio da je Kosovo "država" ili "lažna država".

 Radikali traže snimak Tadićeve konferencije za novinare Izvor: MONDO

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić zatražio je od kabineta predsednika Srbije da dostavi snimak konferencije za novinare Borisa Tadića, kako bi se utvrdilo da li je predsednik izjavio da je Kosovo "država" ili "lažna država".

"Ako je Tadić omaškom dao izjavu mora da se izvini građanima Srbije, a ne da krivicu prebacuje na nekog drugog", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je optužio kabinet predsednika da obmanjuje javnost i falsifikuje izjave Borisa Tadića.

Vučić je izrazio uverenje da je Tadić Kosovo nazvao državom i da je praktično priznao da će Srbija u EU ući bez južne pokrajine, a da je kasnije njegov kabinet zvao medije i tražio da se izjava Tadića izmeni.

Generalni sekretar SRS je takođe ponovio da radikali neće odustati od rezolucije o zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije.

Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić juče je ukazao na razlike u izveštavanju medija sa konferencije za novinare Tadića u četvrtak, što, po njegovom mišljenju, znači da pojedine medijske kuće "peru"
izjave predsednika.

Kabinet predsednika Srbije je potom saopštio da je Nikolić grubo obmanuo javnost tom izjavom, a kao dokaz kabinet je priložio delove Tadićeve konferencije za novinare.

Tadić je, kako se navodi u saopštenju, rekao da "Srbija koja je članica EU, kao članica, punopravna zemlja članica, ima mogućnost da spreči integraciju svake druge zemlje koja to nije postala, u EU".

"Znači, samo Srbija u EU, OEBS-u, Ujedinjenim nacijama ima institucionalne kapacitete da spreči da Kosovo i Metohija postane članica tih međunarodnih organizacija", preneo je kabinet Tadićevu izjavu.

U odgovoru na pitanje novinara Tadić je, kako se navodi, ponovio da bi Srbija u EU mogla da onemogući integraciju "lažne države Kosovo"
u Uniju.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE