• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Većina stanovnika Doboja voli Tursku

Autor mondo.ba

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović sastao se u Travniku sa predstavnicima Zajednice opština turskog svijeta. "Od 1.juna Turska uložila četiri miliona KM samo za potrebe javne kuhinje, čije usluge niko u Doboju nije odbio", kaže Petrović

Na Edukacijskom fakultetu u Travniku danas je održan prvi sastanak načelnika opština Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske koje su članice Zajednice opština turskog svijeta, sa predstavnicima ove Unije iz Turske u koje se učlanio i Doboj, zbog čega su u ovom gradu održani protesti.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović kaže da je i pored protesta protiv članstva "narod Doboja uz Tursku, jer je od 1. juna prošle godine Republika Turska uložila četiri miliona maraka samo za potrebe javne kuhinje, čije usluge niko od građana Doboja nije odbio", piše Al Jazeera Balkans.

"Želim da se zahvalim Uniji turskih opština i poručim im da mi iz Bosne i Hercegovine želimo dobru saradnju sa njima, a ono što sam vidio prilikom same posjete Turskoj je to da su oni veliki prijatelji naše države. Naši određeni nesporazumi unutar države ne smiju uticati na međunarodne odnose.

Što se tiče grada Doboja, Turska je uveliko potpomogla obnovu nakon katastrofalnih poplava u maju prošle godine. To je jedna jaka i savremena država i mi moramo učiniti sve da Turska ostane uz naš narod", rekao je Petrović.

On je kazao kako je siguran da veliki broj stanovnika Doboja voli narod Turske i dodao da se "ne trebamo obazirati na određene pojedince i grupe".

"Na protestima koji su se održali u našem gradu poslana je jedna ružna slika i žao mi je što se politika miješa u sve to, jer narod je taj koji treba da odluči", kazao je gradonačelnik Doboja.

Petrović je, između ostalog, rekao da će se uskoro sastati sa turskim amabasadorom u BiH i razgovarati o protestima koji su se desili prije mjesec dana u Doboju, kada je blizu tri hiljade ljudi izašlo na ulice protiv pristupanja grada Doboja Zajednici turskih opština.

Današnjem sastanku u Travniku prisustvovala su 24 načelnika opština iz RS i FBiH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

dobojlija

Bakirov igrac... Omer-pasha!

Gz

Sta je saka Srba iz Doboja drzi se ti Obrene tvoje Turske

MONDO REPORTAŽE