• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla: Prvomajski protesti blate kantonalnu Vladu

Autor SRNA

Vlada Tuzlanskog kantona ocijenila da je cilj prvomajskih protesta u organizaciji Sindikata "Solidarnosti" Tuzlanskog kantona, bio da se aktuelni saziv Vlade prikaže u negativnom svjetlu.

U saopštenju Vlade Tuzlanskog kantona navodi se da premijer i članovi Vlade od prvog dana svog mandata aktivno i neprestano rade na iznalaženju sistemskih, zakonskih i realno mogućih rješenja za stanje u privredi.

"Vlada Tuzlanskog kantona u proteklom periodu je jasno svojim primjerima i uštedama koje čini, pokazala da se prema javnom novcu odnosi krajnje štedljivo i domaćinski", navodi se u saopštenju.

Vlada Tuzlanskog kantona navodi da je od perioda imenovanja u svakodnevnom dijalogu sa Vladom i premijerom Federacije BiH, legalnim i legitimnim predstavnicima Saveza samostalnih sindikata BiH, kao krovnim, te granskim sindikatima, pokušavajući zajedničkim snagama, kroz institucije sistema, riješiti probleme koji su se gomilali dvadesetak godina unazad.

"U stvaranju tih problema ovaj saziv Vlade nije učestvovao i ne može ih riješiti za dva mjeseca, ali je na tragu sistemskih rješenja za nekoliko privrednih društava", navodi se u saopštenju.

Navodeći da je predsjednik Sindikata "Solidarnosti" Sakib Kopić na protestima prizivao scenarij od 7. i 8. februara prošle godine, iz Vlade Tuzlanskog kantona porčuju da se Vlada može mijenjati i "rušiti" samo demokratskim sredstvima u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Radnici okupljeni oko Sindikata "Solidarnosi" Tuzlanskog kantona održali su 1. maja proteste ispred bivše zgrade Kantonalne vlade, koja je zapaljena na prošlogodišnjim protestima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE