• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP odobrio obilježavanje "Tuzlanske kolone"

Autor SRNA

MUP Tuzlanskog kantona odobrio obilježavanje 23 godine od stradanja pripadnika JNA u "Tuzlanskoj koloni", kada je ubijeno 59 vojnika, a 44 su ranjena

Predsjednik Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Velimir Dunjić izjavio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona odobrilo obilježavanje 23 godine od stradanja pripadnika JNA u "Tuzlanskoj koloni", kada je ubijeno 59 vojnika, a 44 su ranjena.

"Zahtjev za obilježavanje 23 godine od zločina u ` Tuzlanskoj koloni` pravovremeno smo uputili i Ministarstvu saobraćaja Tuzlanskog kantona, Hitnoj pomoći i Vatrogasnoj jedinici. Dobili smo rješenje o totalnoj obustavi saobraćaja na pravcu Banj brdo - Tuzla – brčanska raskrsnica", rekao je Dunjić Srni, nakon sastanka sa predstavnicima MUP-a Tuzlanskog kantona.

On je ocijenio da MUP Tuzlanskog kantona profesionalno obavlja sve zadatke.

"MUP Tuzlanskog kantona nema informacije o eventualnim kontramitinzima, provokacijama i nekim neželjenim posljedicama kojima bi se ugrozilo dostojanstveno obilježavanje ovog događaja", kaže Dunjić i navodi da će na mjestu stradanja biti služen parstos, prislužene svijeće i položeno cvijeće.

Muslimanske snage napale su 15. maja 1992. godine kolonu JNA u Tuzli koja je, na osnovu prethodno postignutog dogovora, trebalo da napusti BiH i pređe u Srbiju. Tada je ubijeno 59 vojnika, a 44 su ranjena.

O obilježavanju stradanja pripadnika JNA u Tuzli, članovi Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja danas će u 14.00 časova u Bijeljini razgovarati sa predstavnicima nadležnih institucija i nevladinog sektora.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE