• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK BiH: Nepravilnosti u radu biračkih odbora

Autor SRNA

Prilikom ponovnog brojanja glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje utvrđene su nepravilnosti u radu biračkih odbora u 46 osnovnih izbornih jedinica na 88 biračkih mjesta

Centralna izborna komisija BiH usvojila je Izvještaj o uočenim nepravilnostima u radu članova biračkih odbora nakon zatvaranja biračkih mjesta na opštim izborima 2014. godine sa prijedlogom za pokretanje postupaka utvrđivanja odgovornosti.

Prilikom ponovnog brojanja glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje utvrđene su nepravilnosti u radu biračkih odbora u 46 osnovnih izbornih jedinica na 88 biračkih mjesta, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Prema usvojenom Izvještaju, postoje osnovane sumnje da su pojedini birački odbori prilikom brojanja glasačkih listića postupali suprotno odredbi člana 5.25 Izbornog zakona BiH.

Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila zaključak prema kojem će biti pokrenuti postupci za utvrđivanje eventualne odgovornosti predsjednika i članova biračkih odbora na biračkim mjestima gdje su zabilježene nepravilnosti.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE