• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: Operativni model nije profunkcionisao

Autor SRNA

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je danas da operativni model borbe protiv terorizma, koji je trebalo da bude realizovan na nivou BiH, nije profunkcionisao.

Prema njegovim riječima, to se nije desilo jer Tužilaštvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH nisu imali dobru komunikaciju.

On je podsjetio da Udarna grupa za borbu protiv terorizma na nivou BiH, koju čine predstavnik Tužilaštva BiH i predstavnici svih policijskih agencija iz BiH, ima zadatak da se bavi strateškim pitanjima, a da je model borbe protiv terorizma trebalo da bude realizovan putem operativne grupe koja je trebalo da djeluje pri Sipi i u koju ulaze predstavnici svih policijskih agencija u BiH.

"Nažalost, Tužilaštvo BiH i SIPA nisu u ovom periodu imali dobru komunikaciju i taj dio nije profunkcionisao. Mi smo imali dobru volju da operativci rade u toj grupi i, kada oni odaberu mete i otvore istragu, da sve agencije mogu sve informacije koje imaju donijeti u tu grupu i voditi istragu", rekao je Vasić novinarima u Banjaluci.

Vasić je pojasnio da je ovo njemački model borbe protiv terorizma, koji bi, prema njegovom mišljenju, bio najfunkcionalniji za BiH.

Udarna grupa za borbu protiv terorizma na nivou BiH formirana je 2013. godine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE