• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjet ministara traži informacije o hapšenjima

Autor SRNA

Savjet ministara BiH zadužio je danas Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice da hitno pripreme informaciju o hapšenjima u RS

 Savjet ministara traži informacije o hapšenjima  Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

Savjet ministara BiH zadužio je danas Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice da hitno pripreme informaciju o hapšenjima u RS sa bezbjednosnog aspekta i aspekta ugrožavanja ljudskih prava, kako ove akcije ne bi ugrozile povratak i bezbjednost građana.

Savjet ministara BiH razmatraće Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH nakon što ministri pravde u BiH sutra održe sastanak s ciljem usaglašavanja ovog zakona i njegove harmonizacije u BiH, te usklađivanja sa međunarodnim pravom i preporukama Manival komiteta.

Prijedlog ovog zakona bio je na dnevnom redu današnje sjednice Savjeta ministara BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Agencije BiH za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, jednoglasno je usvojio Strategiju za borbu protiv korupcije 2015 - 2019. i Akcioni plan za njeno provođenje.

Nova strategija i Akcioni plan prilagođeni su specifičnostima ustavnog uređenja BiH, bez zadiranja u ustavne nadležnosti nižih nivoa vlasti, i daju osnovu da niži nivoi izrade vlastite strategije borbe protiv korupcije i da ih usklade s opštim principima iz strategije na nivou BiH.

U izradi Strategije učestvovali su predstavnici Republike Srpske, Federacije BiH i BiH u saradnji sa nevladinim sektorom u BiH.

Strategija se sastoji od pet stubova fokusiranih na jačanje institucionalnog i pravnog okvira institucija u BiH - razvijanje, promovisanje i provođenje preventivne antikorupcione aktivnosti u javnom i privatnom sektoru; unapređenje djelotvornosti i efikasnosti pravosudnih institucija i organa za provođenje zakona u oblasti borbe protiv korupcije; podizanje javne svijesti i promovisanje potrebe za učešćem cjelokupnog društva u borbi protiv korupcije; uspostavljanje efikasnih mehanizama za koordinaciju borbe protiv korupcije i praćenje provođenja Strategije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE