• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Nema opasnosti od prenošenja sukoba

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da nema opasnosti da se u BiH "preliju" posljednja teroristička dešavanja iz Makedonije.

Ivanić je poručio da je na institucijama u BiH, ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH, Sipi, Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, da spriječe nastanak takvih pojava u samom začetku.

"Ne mislim da u BiH postoji opasnost takve vrste, da može da se pojavi neka organizovana grupa od 30 do 50 ljudi", rekao je Ivanić danas novinarima u Banjaluci, navodeći da je evidentno da je ono što se desilo u Makedoniji nešto što je specifično za tu zemlju.

On je izrazio nadu da će Makedonija biti u stanju da se sama izbori sa tim, jer je stabilna Makedonija uslov stabilnosti čitavog regiona.

Ivanić je naglasio da ono što je glavno u borbi protiv terorizma jeste da se unaprijed dobije pravovremena informacija.

Govoreći o izvještaju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o situaciji u BiH koji će danas biti predstavljen Savjetu bezbjednosti BiH, Ivanić je rekao da Incko ima pravo da govori i piše šta hoće.

Ivanić je ocijenio da je suština da političari u BiH povlače poteze koji će da eliminišu priču o BiH kao problemu, te dodao da što više takvih poteza bude biće i manje Incka u BiH.

To je, kaže Ivanić, najbolji način da se u potpunosti eliminiše visoki predstavnik iz BiH, i u narednom periodu treba raditi da se to i dogodi u što kraćem roku.

Ivanić je rekao i da je opravdana Deklaracija Narodne skupštine Republike Srpske koja je usvojena na implikacije mogućeg stava u vezi sa Danom Republike Srpske.

"Da nije bilo te deklaracije svi bi se olako poigravali sa donošenjem odluka. Neki akademici iz bošnjačke elite moraju da shvate da je ovo igra neshvatljivog, i da je pitanje ukidanja Dana Republike Srpske stvar koja može biti presudna i odlučujuća", rekao je Ivanić.

Komentarišući nedavno suprotno usvojene deklaracije SNSD-a i SDS-a, Ivanić je rekao da svaka politička partija ima pravo da donese svoju deklaraciju, i da iza nje stoji.

"Ne mislim da te deklaracije imaju bilo kakve posebne posljedice dugoročno po Republiku Srpsku", istakao je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE